Pinautomaat kopen - PaQar

Trend: Contactloos betalen met een smartphone

Geplaatst op

Door de snelle ontwikkeling van contactloos betalen is het geen verrassing dat de consument anno 2019 hier volop gebruik van maakt. Het contactloos pinnen heeft duidelijk veel terrein gewonnen en de brug naar contactloos betalen met de mobiel is logischerwijs de volgende stap. Hoewel contactloos betalen met de smartphone niet nieuw is, zet de trend hard door. Dit komt met name door de toename van smartphones met NFC-chips (Muis.nl, 2019).

Ook banken spelen handig en slim in op de verschuiving van het betaallandschap. Steeds meer banken faciliteren met handige betaal-apps betalen via de smartphone. Tot voor kort was dit uitsluitend weggelegd voor Android-toestellen. Maar een recente en bovenal belangrijke ontwikkeling maakt dit nu ook mogelijk voor IOS-toestellen. Met de komst van Apple Pay zal het aantal contactloze betalingen naar verwachting explosief stijgen!

Contactloos betalen met Apple Pay

Via Apple Pay kan je contactloos betalen met iOS-toestellen zoals de iPhone, iPad en Apple Watch. Een aantal landen waren ons al voor, maar in juni 2019 introduceerde ING als eerste bank van Nederland: Apple Pay. Inmiddels zijn de Rabobank, ABN-Amro en Bunq ook overstag en zal naar verwachting het gebruik van contactloos betalen met de smartphone snel toenemen.

De consument was een aantal jaar geleden nog sceptisch over betalen met de smartphone. Maar mede door de acceptatie en opname van de Nederlandse banken groeit het vertrouwen bij de consument. Het vertrouwen in betalen met de smartphone is toegenomen van 28% in 2016 naar 39% in 2017 (Marketingsfacts, 2018). Een percentage dat in 2019 ongetwijfeld zal stijgen. Daarnaast draagt realtime verwerking van mobiele betalingen (Instant Payment) ook bij aan het vertrouwen van de consument en zal het in dit digitale tijdperk alsmaar groeien (Computable, 2019).

Koop een geschikte pinautomaat

Het heeft er alle schijn van dat contactloos betalen met de smartphone dit jaar nog voor een ander beeld gaat zorgen aan de kassa. Heb jij nog geen betaalautomaat dat contactloos betalen ondersteunt? Zorg tijdig voor een pinautomaat mét NFC-chip. LET OP: per 1 januari 2020 is dit zelfs verplicht! Neem vrijblijvend contact met ons op voor de mogelijkheden.

https://vimeo.com/242704268

Terug naar overzicht
Vraag nu GRATIS advies!