5 tips voor meer pintransacties - Paqar.nl

5 TIPS voor meer pintransacties

Geplaatst op

In Nederland heeft vrijwel iedereen een betaalpas, maar niet iedereen betaalt er mee aan de kassa. Erg zonde! U als ondernemer weet natuurlijk dat er tal van voordelen zijn verbonden aan deze betaalmethode. Gelukkig is dit eenvoudig op te lossen.

Soms heeft de klant een helpende hand nodig om over te gaan tot actie. De rol van de acceptant kan hier doorslaggevend in zijn. Maar hoe gaat u hiermee om? En waar moet u allemaal aan denken als u de klant wilt stimuleren om te pinnen. We hebben 5 tips voor je op een rijtje gezet.

Rol van acceptant

De meest efficiënte manier om pinnen te stimuleren: Stel de pinvraag! Bent u een ondernemer met veel personeel? Maak het stellen van de vraag tot onderdeel van de kassatraining.

Promotiemateriaal

Uit onderzoek blijkt dat consumenten minder vaak pinnen dan zij eigenlijk zouden willen. Als van te voren niet duidelijk is of ergens een betaalautomaat aanwezig is, dan neemt de consument voor de zekerheid contant geld mee. Ook wanneer er uiteindelijk wel een betaalautomaat aanwezig blijkt te zijn, kiest de meerderheid van de consumenten toch voor contant afrekenen. Zelfs consumenten die het liefst altijd alles zouden willen pinnen. Het is daarom heel belangrijk dat aangeeft dat het mogelijk is om te pinnen bij uw onderneming.

In beeld

Zorg ervoor dat de betaalautomaat goed is opgesteld. Hoe beter bereikbaar en hoe beter zichtbaar een betaalautomaat in beeld staat, hoe vaker die wordt gebruikt!

Stimuleer buitenlandse klanten om bij u te pinnen

Weten buitenlandse klanten dat ze bij u kunnen pinnen? En weet u dat u betalingen kunt accepteren van een Maestro- of V Pay betaalpas tegen uw huidige pintarief.

Informeer ook uw medewerkers. Zorg dat zij pinbetalingen stimuleren bij buitenlandse (en binnenlandse) klanten. Zo kunt u geld besparen, of heeft u extra omzet omdat de betaalpas uw klant minder beperkt dan de hoeveelheid contant geld in zijn portemonnee.

Pinacties

Als u van tijd tot tijd een leuke actie organiseert om pinnende klanten te belonen, verhoogt dat niet alleen het aantal pintransacties, het zorgt er ook voor dat het onderwerp ‘pinnen’ onder de aandacht blijft. Zo zijn er verschillende manieren om dit uit te voeren. Denk bijvoorbeeld aan een pin en win-actie. Of u beloon de zoveelste pinner met een leuk cadeau!

Met onze pin tips in uw bagage zal het aantal pintransacties aanzienlijk stijgen. Al ligt de basis natuurlijk in het beheren van een fatsoenlijk betaalautomaat. Nog geen eigenaar van een dergelijk betaalautomaat? Bekijk onze full-options betaalautomaten op de website. Heeft u vragen? Neem dan contact met ons op!

Terug naar overzicht
Vraag nu GRATIS advies!